DEZE GRIEZELIGE FRACTAL VOORSPELT DAT DE BITCOIN PRIJS NOG EEN MAAND LANG ZAL STAGNEREN.

  • Bitcoin is teruggekomen na een val van $11.400 op vrijdag.
  • De leidende cryptocurrency handelt nu voor $11.650 vanaf het schrijven van dit artikel, een stijging van ongeveer 2% in de afgelopen 24 uur.
  • De recente prijsactie van BTC heeft de experts in verwarring gebracht, omdat ze dachten dat de activa in een duidelijke opwaartse spiraal zaten.
  • Een historisch accurate analist zei dat de koersactie van Bitcoin eigenlijk vrij voorspelbaar is.
  • Zijn analyse suggereert dat BTC nog een maand lang zal consolideren.
  • Hij kwam tot deze conclusie door een fractie van de prijs van Bitcoin te analyseren, wanneer de historische prijsactie van een activum zich herhaalt.

WAT IS HET VOLGENDE VOOR BITCOIN?

Bitcoin’s voortdurende beweging lager is niet geheel onverwacht of bearish, een cryptocurrency genoteerd op 22 augustus.

Hij deelde de onderstaande grafiek om dit sentiment uit te drukken. Het toont aan dat de recente prijsactie van Bitcoin waarschijnlijk een fractie is van de prijsactie van mei tot eind augustus van dit jaar.

Een fractal in technische analyse termen is wanneer de historische koersactie van een asset wordt herhaald over een ander tijdsbestek. Fractals kunnen worden gebruikt wanneer analisten de koersactie van een actief op een ander punt in de grafiek identificeren en dit historische moment vervolgens omzetten in de huidige koersactie.

Volgens de handelaar suggereert de fractal dat Bitcoin Future waarschijnlijk de komende vier weken of zo in de range van $11.000 tot $12.000 plat zal liggen, en dan hoger in een stierenmarkt zal breken.

„Vind deze fractal van belang op dit moment. Met de prijs die nu op de koopzone/logboekcurve zit, zou het niet verbazen als het [relatief gezien] tot rust komt – de huidige koersactie wordt uitgebreid in vergelijking met vorige bewegingen“, merkte de handelaar op met betrekking tot de onderstaande grafiek.

Een andere analist heeft ook deze fractal opgemerkt, maar heeft betoogd dat de consolidatie eerder dan een maand zou kunnen eindigen.

DE VOLATILITEIT ZOU EERDER KUNNEN KOMEN

Maar de volatiliteit kan sneller komen dan beide interpretaties van de fractal suggereren.

Vanaf een macro-schaal beginnen analisten interessante bewegingen te zien in de aandelenmarkt en in de valutamarkt die de crypto-markt ofwel hoger ofwel lager zouden kunnen laten schieten.

En op een BTC-schaal hebben analisten opgemerkt dat de volatiliteit een niveau bereikt dat historisch gezien voorafgaat aan een rally.

Zoals eerder gemeld door de Bitcoinist, deelde Brave New Coin crypto-analist Josh Olszewicz mee dat de Bollinger-banden aan het aanscherpen zijn. De Bollinger Bands zijn een technische indicator die wordt gebruikt om de volatiliteit van een markt en belangrijke technische prijsniveau’s/handelsbereiken aan te geven.

Hoewel de banden niet zo strak zijn als voor de start van Bitcoin in juli, blijven ze knellen.