Miksi Ethereum ja Bitcoin ovat hyvin erilaisia ​​sijoituksia

Ne, jotka ovat uusia salauksessa, kuten institutionaaliset sijoittajat, jotka ostivat äskettäin bitcoinin „digitaalisen kulta“ -kerroksen, saattavat nyt etsiä seuraavaa suurta asiaa.

Ethereum 2.0 -päivityksen kauan odotetun saapumisen myötä 1. joulukuuta tämä voi olla verkon natiivi tunnus, eetteri. Mutta analyytikot sanovat, että eetteriä tulisi arvioida sen omien ansioiden perusteella eikä bitcoin-korvikkeena.

„Olen aina ajatellut, että tämä digitaalisen omaisuuden tila on valtava – ja se ei ole vain Bitcoin Era on olemassa erilaisia ​​sovelluksia eri asioille“, Raoul Pal, talousmediakonserni Real Visionin toimitusjohtaja ja perustaja, sanoi Realissa Visionin dokumenttielokuva ”Ethereum – An Investigation”, joka julkaistiin 30. marraskuuta. ”Minusta molemmilla [bitcoinilla ja eetterillä] on erittäin mukava yhdistetty omaisuuserien allokointi.”
Tilaa First Mover, päivittäinen markkinatiedotteemme.

Rekisteröitymällä saat sähköpostiviestejä CoinDesk-tuotteista ja hyväksyt ehdot ja tietosuojakäytännön.

Varhaisen bitcoin-sijoittajan Palille perustelut vaikuttavat nykyään vieläkin uskottavammilta: Koska bitcoinin hinta nousee kaikkien aikojen korkeimmalle, markkina-arvoltaan suurin salausvaluutta on nyt kalliimpi ja siten mahdollisesti riskialttiin panos uusille sijoittajille.

Voidaan odottaa, että sijoittajat etsivät uutta mahdollisuutta salaukseen kohtuuhintaan. Ottaen huomioon, että eetteri käy kauppaa noin 59% kaikkien aikojen ennätyksensä, 1432,88 dollarin alapuolella, on houkuttelevaa uskoa, että on tarjolla edullinen kauppa. Lisäksi verkon skaalautuvuuden, turvallisuuden ja energiatehokkuuden lisäämiseksi tarkoitettu Ethereum 2.0 -päivitys on herättänyt paljon hypejä.

Lue lisää: Investment Giant AllianceBernstein sanoo nyt, että Bitcoinilla on rooli sijoittajien portfolioissa

Ainakin toistaiseksi CoinDeskin kanssa puhuneet analyytikot ja kauppiaat eivät kuitenkaan usko, että eetteri korvaisi FOMO: n bitcoinilla.

„Institutionaalisille sijoittajille he ostavat BTC: tä digitaaliselle kultakertomukselle“, Messarin vanhempi analyytikko Ryan Watkins kertoi CoinDeskille. „ETH ei vain ole vielä keskustelussa.“

Eteri „hyötyy levinneisyydestä ja todennäköisesti käy enemmän keskustelua sen ympärillä krypto-alkuperäiskansojen keskuudessa“, Vishal Shahin johdannaisvaihdon perustaja Alpha5 kertoi CoinDeskille. „Aloittamattomille [on] vaikea nähdä, kuinka bitcoin ei ole ainoa ramppi.“

Bitcoinin ja eetterin välinen korrelaatio heikkenee

Jotkut analyytikot sanovat, että kun useampi laitos kaataa rahaa bitcoiniin ja nostaa sen hintaa, eetteri ja muut kryptovaluutat irtoavat vähitellen bitcoinista.

Vaikka bitcoin tällä viikolla oli ennätyksellisen korkea hinta, eetteri ei ole edes lähellä kaikkien aikojen korkeinta 1448,18 dollaria. CoinDeskin tiedot osoittavat 90 päivän korrelaatiokertoimen kahden suurimman salausvaluutan hintojen välillä, vaikka ne ovat edelleen vahvoja, mutta ovat vähitellen heikentyneet hiukan kesän jälkeen jopa 0,93: sta lähes 0,7: een joulukuun alussa.

„Korrelaatioon liittyvä asia on, että se voi kadota milloin tahansa“, Ashwath Balakrishnan, digitaalisen omaisuuden tutkimusyrityksen Delphi Digitalin tutkimusanalyytikko, kertoi CoinDeskille. „Siinä tapauksessa haluat ymmärtää hallussasi olevan ydinsisällön, koska jos pidät eetteriä [bitin] altistumisen välityspalvelimena ja [kun hinnat eroavat toisistaan], olet nyt alttiina jollekin hyvin erilaiselle.“

Monet sijoittajat ovat käyttäneet Bitcoinia tänä vuonna suojauksena Yhdysvaltain dollarin ostovoiman laskua vastaan. Eetteriä pidetään „maailman tietokoneen“ valuuttana, jonka tavoitteena on rakentaa hajautettujen sovellusten ekosysteemi Balakrishnanin mukaan.

Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen läheinen historiallinen korrelaatio voi johtua siitä, kuinka pieni digitaalisen omaisuuden ekosysteemi on suhteessa maailmantalouteen. Salausvarojen kokonaismarkkina-arvon arvioidaan olevan 562 miljardia dollaria, mikä on vain 1,7% S&P 500 -osakeindeksin yhteenlasketusta markkinaosuudesta 32,2 biljoonaa dollaria. Lähes jokaisen salauksen, joka on rakennettu eri perustekijöille, ei-bitcoin-kryptovaluutat saattavat olla trendikkäitä bitcoin-hintojen kanssa yksinkertaisesti siksi, että syntyvät markkinat ovat edelleen niin pienet ja saaristoiset.

Korrelaatiotiedot eivät kerro koko tarinaa. Hinnat voivat liikkua rinnan, mutta missä määrin se tapahtuu, on toinen asia. Kun räjähdysherkkä hajautetun rahoituksen (DeFi) puomi tuli markkinoille kesän aikana, eetterin hinta nousi korkeimmalle yli kahden vuoden aikana, koska suurin osa DeFi-projekteista on rakennettu Ethereumin lohkoketjuun. Tuolloin bitcoin yritti rikkoa vastaavaa kahden vuoden ennätystä.
Mitä Ethereum 2.0 voi tarkoittaa sijoittajille

Markkinoiden on odotettava ja katsottava, millainen todellinen vaikutus käynnissä olevalla Ethereumin päivityksellä voi olla sen alkuperäiseen valuutaan, koska prosessin viimeinen vaihe on tarkoitus saada päätökseen vuonna 2023. Mutta eetteriä tukevan verkon merkittävä päivitys voi johtaa sen hinta liikkua yksin